lunes, 10 de mayo de 2010

Pel Maig sortim els cap de setmana al carrer.

Al maig Sant Feliu s'omple d'activitat durant els cap de setmana. Tot comença amb la Fira del Rellotge el dia 16 de maig i acaba amb Cirkalia el disabte 29 de maig.


Aquest any els cap de setmana del mes de maig estaran plens d'activitats per tots.

El dia 16 de maig podeu gaudir de la 15a Fira del rellotge, enguany es dedica a El Rellotge i l'automòbil i comptarà amb una exposició de rellotges, que es podrà veure des del dissabte al Casal Cultural Codinenc, i una subhasta el diumenge a les cinc de la tarda.

Els organitzadors diuen al programa de la fira que la temàtica d'aquest any es centra en el rellotge horari, també incorporat al cotxe.

A principis del segle XX, quan es va popularitzar l’automòbil de combustió interna -conegut com el de benzina-, molts usuaris de cotxes varen incorporar el rellotge horari al tablier com a novedos i complementari. El xofer havia d’estar pendent amb els cinc sentits dels diferents "orgues" de l’automòbil i, per descomptat, de la carretera. Per tant, era més adient tenir el rellotge a la vista que no a la butxaca.
A l’exposició d’enguany es podran contemplar aquests rellotges des de l’inici del cotxe fins als nostres dies. Alguns d’ells amb l’anagrama de la marca, com poden ser Ford, Fiat, Hispano-Suiza, etc.

El següent cap de setmana l'Ajuntament organitza la Fira de Primavera el diumenge 23, La 1a edició de la Fira de la Primavera tindrà lloc a la plaça Josep Umbert Ventura el diumenge 23 de maig, de 10 a 19h. Hi trobareu: Parades d'artesania i alimentació (Hi haurà mostres de productes així com moda de primavera, artesania de tot tipus, productes alimentaris, bijuteria, complements i regals de tot tipus, etc.), Tallers i jocs infantils durant el dia. Com a novetat, aquest any es farà inauguració de l'exposició de la Guia d'entitats i, a les 13 hores es realitzarà el Sorteig de lots de productes sostenibles de la campanya "Reduïm les bosses de plàstic".

I per tancar el mes de maig, com cada any l’Ajuntament organitza Cirkalia. El dissabte 29 de maig cercaviles i espectacles de circ al carrer durant tot el dia.

Espero que gaudiu d'un mes de maig entretingut a la nostra vila.