sábado, 17 de octubre de 2009

Hem de ser coherents a l’hora de parlar de democràcia participativa....

Avui, l'Ajuntament de San Feliu ha fet un pas més per defensar la democràcia participativa dels seus convilatans votant una moció molt curta i directe defensant el següent

"L'esdevenir social i quotidià de qualsevol comunitat, qualsevol consulta popular organitzada per qui vulgui, que vagi encaminada a saber l’opinió sobre temes importants que afectin a la vida social, com per exemple les consultes populars que actualment sorgeixen sobre la independència o com la consulta que es va fer el dijous 15 d’octubre entre els veïns del Barri del Serrat de Vic sobre el disseny definitiu del nou parc, o les que algun dia puguin sorgir sobre temes d’especial rellevància pel nostre esdevenir comú."

Els motius han estat exposats pel l’alcalde ben clarament, nosaltres no podem defensar la participació creant una comissió de participació ciutadana (molt participada pels ciutadans del nostre municipi), no podem anar fent consultes de diferents temes per l’esdevenir comú i després no ser conseqüents.

Jo mateixa, he reafirmat que la coherència és molt important a l’hora de parlar de Participació Ciutadana.

I quines han estat les conseqüències??? Alguns mitjans de comunicació (entre ells RAC1 o e-noticies) han tergiversat la situació. D’altres han estat més atents a la situació i encara que han parlat als seus titulars de independència i sobirania han explicat la situació ajustant-se més a la realitat.


Pels que llegiu aquesta entrada, però, us he de dir que a Sant Feliu no hem votat a favor de les consultes sobiranistes, si no que hem defensat el dret de la gent a decidir si volen o no fer consultats de qualsevol tipus que afectin al seu esdevenir vital. Això li podem dir coherència o inclòs alguns ens han dit que hem estat valents.