viernes, 16 de octubre de 2009

La futura Plaça del serrat de Vic: això si és democracia participativa o participació democràtica!

Ahir, després d'un procès de diàleg acurat amb els veins del Barri del Serrat de Vic la regidoria d'urbanisme, liderada per l'alcalde Pere Pladevall, en col·laboració amb la regidoria de Participació ciutadana va posar a votació com volien el futur parc situat.

Es van proposar 4 opcions que estaven relacionades directament amb el tema estrella del procès, la quantitat d'aparcament. La votació és va fer en dos rondes. En una primera ronda els veïns havien d'escollir dos de les 4 opcions i la majoria van escollir la opció 3 (amb aparcament a ambdues parts) i la opció 4(sense aparcament). I finalment a la segona ronda va guanyar per una majoria amplia la opció 4, així doncs els veins volen que l'espai estigui destinat a parc.

Al final de la reunió, els veins van reflexionar sobre el futur nom de la plaça (Serrat dels Ametllers) escollit en l'anterior reunió i, per motius històrics van decidir que el millor nom era Plaça del Serrat de Vic, fent menció al nom històric del barri i no el decidir anteriorment.

I ara només resta que un dels arquitectes del municipi confeccioni un projecte executiu, i es passi pel ple. Ben segur que en uns mesos els veins podran gaudir d'un nou espai.