jueves, 5 de noviembre de 2009

Ara serà més fàcil reciclar l'Oli


A Sant Feliu de Codines, a la plaça de la Font dels Àlbers, s’ha col•locat un dipòsit de recollida d’oli domèstic per donar continuïtat a tot el sistema de recollida i facilitar al màxim el reciclatge d’oli de cuina.El veïns i les veïnes de Sant Feliu ho tindran més fàcil per reciclar l’oli domèstic de casa, a part de facilita la seva reutilització i es contribuir a no contaminar les aigües.


Només cal omplir una ampolla de plàstic amb l’oli domèstic utilitzat per cuinar i buidar el contingut dins del contenidor.

L’oli és saludable per al nostre cos però és un perill per al medi ambient. Si es tira a l’aigüera, l’oli afecta la vida dels ecosistemes. També arriba a la depuradora municipal d’aigua negre i crea una capa impermeable sobre les basses on els microorganismes es mengen les impureses de les aigües residuals. Aquests necessiten oxigen per actuar i amb la capa d’oli superficial l’oxigen no arriba als microorganismes i l’aigua triga més a depurar-se o es depura malament.

Amb l’oli recuperat es farà Biodiesel, un combustible biodegradable, molt menys tòxic i lliure de sofre i altres contaminants.

Tanmateix, s’ha aprofitat per millorar el servei a les empreses del municipi (sobretot bars i restaurants), escoles i residències que ho han sol•licitat i que són grans generadores d’oli. En aquest cas se’ls han lliurat recipients de 20 litres per acumular l’oli i cada quinze dies se’ls recollirà de manera gratuïta.

Entre tots aconseguirem que cada gota d’oli vagi al seu lloc i es recicli.