lunes, 2 de noviembre de 2009

Els socialistes vallesans contra la corrupció

El divendres, es va reunir el Consell de Federació del Vallès Oriental. Entre d’altres temes es va parlar dels greus esdeveniments que s’han produït el darrers dies en que alguns membres destacats de partits polítics, entre ells el PSC, com és el cas de l’alcalde (que avui ha dimitit del seu càrrec) i dos regidors del l’ajuntament de Santa Coloma de Gramanet.

Encara que aquests membres tenen dret a la presumpció d’innocència, els fets per si sols són motiu de repulsa i reprovació ja que cap episodi de corrupció ha de quedar impune.

Per aquest motiu el consell de Federació dels socialistes del Vallès Oriental va aprovar per unanimitat una declaració en contra de la corrupció.

DECLARACIÓ DEL CONSELL DE FEDERACIÓ DEL PSC AL VALLÈS ORIENTAL CONTRA LA CORRUPCIÓ

“En democràcia, la política és el principal instrument de que disposa la societat per defensar les idees, millorar el benestar de les persones i construir projectes col•lectius.

La corrupció és una gravíssima amenaça que erosiona la credibilitat i estabilitat col•lectives. Dissol la cohesió social, afebleix la legitimitat de les institucions públiques i privades de representació política i fractura els valors de la democràcia, de l’ètica i de la justícia. Sense la dignitat i la legitimitat de la democràcia, som una societat vulnerable i a la intempèrie.

La corrupció ha de ser abordada i combatuda amb contundència, sense pal•liatius ni excepcions de cap mena.

És per tot això que, responent a l’alarma social generada, condemnem de manera inequívoca qualsevol acte de corrupció, tant privada com pública, vinculat a l’exercici de la política. La política és i ha d’estar al servei de les persones i l’administració dels interessos públics; un instrument imprescindible per a la defensa de les idees i de les conviccions i alhora un exercici ciutadà de responsabilitat, rigor i transparència.“