jueves, 29 de octubre de 2009

Avui una entrada anecdòtica....Felix Millet protagonitza un videojoc

I en que consisteix el joc de webcómic Tentacle. El jugador ha d'agafar el màxim de bitllets sense que t'agafin els Mossos, a més si aconsegueixes agafar la creu de sant Jordi aconsegueixes inmunitat  durant uns segons.

I es que el cas més greu de frau del Palau de la Música s'ha fet resó en el món de les noves tecnologies. El joc és sencill però entretingut. En Millet apareix com a un dibuix animat i l'anomenen Félix "Bitllet".

I les últimes novetats d'aquest cas: que enlloc de 10 milions segurament han estat 20 milions els que aquest lladre s'ha embutllacat pels seus afers personals.

Us deixo l'enllaç  perque aconseguiu vosaltres mateixos agafar el màxim de bitllets possibles. A veure si aconseguiu que no l' "enchironin". Ara resultarà que la culpa és tota de Montull....

També us deixo enllaç a les últimes novetats d'aquest cas que ara deixa anar algunes perles com "Jo hem limitava a firmar quan veia la firma (d'en Montull). Els talons anaven amb doble firma". O "No hem serveix de res donar noms perque el que faré es perjudicar patrocinadors".

martes, 27 de octubre de 2009

2a Fira de Nadal i La Marató de Tv3 el 13 de desembre

Aquest any la Fira de Nadal comptarà amb novetats, ja que coincidint amb la celebració de la 18ena Marató de Tv3, dedicada a les malalties minoritaries alguns ciutadans del municipi volen realitzar activitats amb l'objectiu de recaptar donatius.

La Fira i les activitats es faran el dia 13 de desembre, diumenge, a la plaça Josep Umbert Ventura.

Els botiguers del municipi ja han reservat el seu espai i també hi hauran parades d'artesans d'embotits i formatges, torrons i pastisseria, herbes remeieres, articles variats de Nadal, figures de pessebre, bijuteria artesana i feta en fimo, ceràmica, joguines de fusta, cosmètica natural d’aloevera, antiguitats, roba, llaminadures, entre d'altres.

Pels nens i nenes hi hauran tallers.

D'altra banda, algunes entitats del municipi faran balls, cançons, etc.

La novetat serà que tots podreu participar activament amb donatius i amb desitjos ja que volem convertir l'arbre de nadal en un arbre dels desitjos.

El proper dia 11 de novembre a la sala de plens, a les 20 hores podreu fer propostes per la Marató, hi esteu convidats!

lunes, 19 de octubre de 2009

Al ple de dissabte van passar coses importants....

En resum,


- CAP, vem donar un pas decisiu per tenir el més aviat possible un nou CAP aprovant la modificació de normes subsidiàries per a que sigui una parcel•la d’ús sanitari.

- Camí al Parc Usart, vem aprovar els convenis i cessió de terrenys amb els propietaris per poder donar compliment a unes de les nostres promeses polítiques a la campanya de les municipals del 2007. Aquest camí està subvencionat en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona i es començarà al 2010 la construcció d’aquest passeig.

- Escola Bressol, vem aprovar l’adjudicació de la construcció de l’Escola Bressol per poder tenir-la pel curs 2010-2011.

sábado, 17 de octubre de 2009

Hem de ser coherents a l’hora de parlar de democràcia participativa....

Avui, l'Ajuntament de San Feliu ha fet un pas més per defensar la democràcia participativa dels seus convilatans votant una moció molt curta i directe defensant el següent

"L'esdevenir social i quotidià de qualsevol comunitat, qualsevol consulta popular organitzada per qui vulgui, que vagi encaminada a saber l’opinió sobre temes importants que afectin a la vida social, com per exemple les consultes populars que actualment sorgeixen sobre la independència o com la consulta que es va fer el dijous 15 d’octubre entre els veïns del Barri del Serrat de Vic sobre el disseny definitiu del nou parc, o les que algun dia puguin sorgir sobre temes d’especial rellevància pel nostre esdevenir comú."

Els motius han estat exposats pel l’alcalde ben clarament, nosaltres no podem defensar la participació creant una comissió de participació ciutadana (molt participada pels ciutadans del nostre municipi), no podem anar fent consultes de diferents temes per l’esdevenir comú i després no ser conseqüents.

Jo mateixa, he reafirmat que la coherència és molt important a l’hora de parlar de Participació Ciutadana.

I quines han estat les conseqüències??? Alguns mitjans de comunicació (entre ells RAC1 o e-noticies) han tergiversat la situació. D’altres han estat més atents a la situació i encara que han parlat als seus titulars de independència i sobirania han explicat la situació ajustant-se més a la realitat.


Pels que llegiu aquesta entrada, però, us he de dir que a Sant Feliu no hem votat a favor de les consultes sobiranistes, si no que hem defensat el dret de la gent a decidir si volen o no fer consultats de qualsevol tipus que afectin al seu esdevenir vital. Això li podem dir coherència o inclòs alguns ens han dit que hem estat valents.

viernes, 16 de octubre de 2009

La futura Plaça del serrat de Vic: això si és democracia participativa o participació democràtica!

Ahir, després d'un procès de diàleg acurat amb els veins del Barri del Serrat de Vic la regidoria d'urbanisme, liderada per l'alcalde Pere Pladevall, en col·laboració amb la regidoria de Participació ciutadana va posar a votació com volien el futur parc situat.

Es van proposar 4 opcions que estaven relacionades directament amb el tema estrella del procès, la quantitat d'aparcament. La votació és va fer en dos rondes. En una primera ronda els veïns havien d'escollir dos de les 4 opcions i la majoria van escollir la opció 3 (amb aparcament a ambdues parts) i la opció 4(sense aparcament). I finalment a la segona ronda va guanyar per una majoria amplia la opció 4, així doncs els veins volen que l'espai estigui destinat a parc.

Al final de la reunió, els veins van reflexionar sobre el futur nom de la plaça (Serrat dels Ametllers) escollit en l'anterior reunió i, per motius històrics van decidir que el millor nom era Plaça del Serrat de Vic, fent menció al nom històric del barri i no el decidir anteriorment.

I ara només resta que un dels arquitectes del municipi confeccioni un projecte executiu, i es passi pel ple. Ben segur que en uns mesos els veins podran gaudir d'un nou espai.

jueves, 15 de octubre de 2009

Presentació Ona Codinenca 2010-2011

Aquest divendres 16 a les 20.30, com cada any Ona Codinenca ens presentarà les novetats per aquesta temporada. I aquest any la faran grossa ja que ens presentaran la nova web.

A més, aquest any el conferenciant serà en Quim Morales, editor del programa la Segona Hora de Minoria Absoluta a Rac1, líder d’audiència a Catalunya en la franja horària de 13 a 14h.


Com a regidora de mitjans de comunicació he seguit de prop totes les novetat i la construcció d'aquesta web i us puc assegurar que tots aquells que vulgueu escoltar Ona Codinenca i els seus programes ho podreu fer des de qualsevol lloc, només necessiteu connexió a internet.

Espero veureus a tots el divendres al centre cívic.

Ja tenim Llei de Salut Pública, i ara que?

Ahir al matí, despres de tres anys de feina, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei de Salut Pública de Catalunya. Crec que això és una bona noticia i que amb aquesta llei la Salut Pública comença una nova etapa que enfortirà, de ben segur, el paper del mon local.
Pels qui no heu seguit el procés és important saber que l'objectiu prioritari era ordenar tot l'àmbit de la salut pública a nivell català (les actuacions, prestacions i serveis) per prevenir, vigilar i protegir a totes les persones i col.lectius.
I aquest matí hem preguntava que significarà això pel món local. Sobretot ara que amb el ple d'aquest dissabte la construcció del nou CAP a Sant Feliu es desencallarà amb la cessió del terreny. Doncs significarà més i millors serveis  tant al CAP com en els altres àmbits de la salut.

Serveis com són el suport per deixar de fumar, els plans de promoció de l’exercici físic i de l’alimentació saludable, la promoció d’entorns saludables. I la seguretat que d'altres prestacions que ja es feien queden regulades com són els controls dels establiments alimentaris, o de les aigues de consum humà.

Com deià ahir em Xavier Sabaté en el seu blog "Estem davant d’un llei progressista i transformadora, la primera llei de Salut Pública de l’Estat espanyol que incorpora les tendències internacionals més innovadores, que posa la salut com un element clau de l’agenda política, i que permetrà respondre a les noves necessitats “glocals” (global-local), garantint prestacions individuals i col·lectives, per generar confiança i seguretat en la ciutadania i en els agents econòmics i socials."